Kosmetika nebo kosmeceutika? Víte čím se liší?

Kosmetika nebo kosmeceutika? Víte, čím se liší?

Mnozí z vás již jistě slyšeli pojem KOSMECEUTIKA, ne všichni ale víme, co si pod ním představit. 

  • KOSMETIKA má dekorativní a pečující funkci. Běžná kosmetika řeší ochranu kůže před vnějšími vlivy jakými jsou slunce, vítr, přechody teplo a zima, ale neřeší příčinu problémů. 
  • Název KOSMECEUTIKA vznikl spojením slov KOSMETIKA a FARMACEUTIKA. Kosmeceutické přípravky se odlišují účinnými látkami, které dokáží proniknout do hlubších vrstev pokožky a mají mnohem silnější efekt. Nepůsobí pouze na povrchu, ale vylepšují vzhled pleti zevnitř. Stojí na pomezí mezi kosmetikou a léčivy. KOSMECEUTIKA tedy pracuje v hloubce kůže a neřeší jen následky, ale odstraňuje zejména příčiny kosmetických a zdravotních problémů, např. povadlou pleť, vrásky, akné, kožní problémy apod. Je zaměřena na podporu a obnovu vlastních mechanizmů kůže, má imunomodulační účinek. Umí řešit již vzniklé problémy a ne jim jen předcházet. V kosmeceutice jsou hojně používány aktivní látky, které ovlivňují procesy probíhající uvnitř buněk. Kosmeceutika je vyšší kategorií kosmetiky, která umí udržet dobrý stav a kondici pleti. Je dalším krokem mezi základní péčí a péčí estetické medicíny.

Příkladem takových látek jsou PEPTIDY. Peptidy umožňují omladit kůži a stimulovat její rezervy. Peptidy jsou přenašeči informací mezi mozkem a buňkou. Na povrchu buněk jsou receptory, do kterých zapadnou peptidy jako klíče do zámku. Peptidy najdou v těle problém a vyřeší ho. 

Dalším příkladem jsou ESENCIÁLNÍ OLEJE té nejvyšší kvality. 

V naší nabídce najdete například značku BeC Natura, která kromě toho, že je kompletně kosmeceutická, je také ETNOKOSMECEUTICKÁ, což znamená, že přírodní suroviny jsou získávány z rostlin a bylin, které rostou v jejich nejlepším a nejtypičtějším prostředí. Například, bavíme-li se o citronovém esenciálním oleji, pak jej získáváme z proslulých sitronů ze Sicílie, levanduli z Provance, atd. Protože nejen podnebí, ale i půda, ve které bylina roste, má velký vliv na kvalitu esenciálních olejů a jeho složení. Veškeré esenciální oleje jsou před použitím do produktu testovány v laboratořích BeC tak abychom vždy mohli zaručit jejich čistotu a tedy čistotu a kvalitu přípravků a v souvislosti s tím, jejich naprosto unikátní a prokazatelné účinky.

Velkou výhodou kosmeceutických produktů je jejich multifunkční použití. Díky jejich exkluzivnímu složení můžete použít přípravky na základě jejich různé kombinace pro řešení různých obtíží. A právě multifunkčnost přípravků může být pro začátek trochu matoucí, proto v našem blogu budeme postupně uveřejňovat rady a tipy pro jednotlivé použití přípravků BeC v závislosti na problému, který bychom rádi vyřešili.