PRO SPORTOVCE: rady a tipy na použití produktů BeC Natura

POTŘEBY A KÚRY PRO SPORTOVCE:

POHMOŽDĚNINY

Co jsou to pohmožděniny? Když mluvíme o pohmožděninách, máme na mysli poškození vyplývající z přímého traumatu, které neohrožuje integritu zúčastněných tkání.

  1. PASTA IDROGEL -> zábalnaneste na postižená místa a vytvořte zábal, nechte působit alespoň 20 minut a smyjte vodou.
  2. GEL D.R. -> zábal. Poté naneste gel D.R., zabalte postiženou oblast folií a nechte působit 15/20 minut.
  3. BALSAMO BeC -> protizánětlivý. Když je zábal suchý, sundejte jej, jemně omyjte vodou a na postižené místo vmasírujte Balsamo BeC s protizánětlivými vlastnostmi.

KONTRAKTURY SVALŮ

Kontraktura vzniká, když je svalová tkáň namáhána nad její mez fyziologické odolnosti. Nadměrné zatížení spouští obranný mechanismus, který způsobuje kontrakci svalu. Predisponující příčiny mohou být mechanické a / nebo metabolické povahy, jako jsou: nedostatek rozcvičení, nevhodná fyzická příprava, nadměrný stres, náhlé a násilné pohyby, problémy s klouby, posturální a svalová nerovnováha a nedostatečná koordinace.

KÚRA A POSTUP PŘI KONRAKTUŘE SVALŮ:

  1. PASTA IDROGEL -> zábal. Naneste na postižená místa a vytvořte zábal, nechte působit alespoň 20 minut a smyjte vodou.
  2. OLIO STRONGFUL-> olejová masáž. Poté jemně naneste několik kapek masážního oleje Olio Strongful® a vmasírujte do pokožky až do úplného vstřebání.
  3. BALSAMO BeC->působí proti lokálnímu podráždění. Dokončete ošetření balzámem BeC, jedinečnou kombinací esenciálních olejů s protizánětlivými vlastnostmi, (včetně Savory a Wintergreen) a zklidňujícími účinky, jako je heřmánek a levandule, které mu umožňují účinně působit proti lokálním podrážděním a poskytují okamžitou úlevu.

Ošetření můžete opakovat dvakrát denně a výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

RELAXACE a REGENERACE

Proč je relaxace důležitá? Protiúnavová kúra obnovuje fyziologické a psychofyzikální parametry upravené během stresové fáze, obnovuje rovnováhu voda-sůl, odstraňuje kyselinu mléčnou a nahromaděný metabolický odpad a působí proti volným radikálům, které byly vytvořeny během cvičení.

  1. IDROBAGNO I.U. – umytí a relaxace. Chcete-li očistit pokožku, kterou chcete ošetřit, nalijte alespoň ½ ampulky anebo celou ampuli přípravku Idrobagno i.u. do teplé vody do vany.
  2. OLIO STRONGFUL-> olejová masáž. Poté jemně naneste několik kapek masážního oleje Olio Strongful® a vmasírujte do pokožky až do úplného vstřebání.
  3. BALSAMO BeC->Dokončete ošetření balzámem BeC, jedinečnou kombinací esenciálních olejů s protizánětlivými vlastnostmi (včetně Savory a Wintergreen) a zklidňujícími účinky, jako je heřmánek a levandule, které poskytují namoženým svalům okamžitou úlevu.

 

MASÁŽE

Masáže nejsou fyzikální terapií zaměřenou pouze na ochlazení sportovců po námaze, ale také na ty, kteří chtějí zmírnit únavu, svalovou ztuhlost nebo lokalizovanou bolest. Jaké jsou výhody masáží?

Esenciální oleje a fytoextrakty obsažené v produktech BeC natura se starají o vaše klouby a blaho vašich svalů, zvyšují pružnost svalových tkání a snižují zánět.

  1. SINERGIA S.U. -> Aplikujte několik kapek Sinergia S.U. na lymfatické body ošetřované oblasti.
  2. PASTA IDROGEL -> zábal. Naneste na postižená místa a vytvořte zábal, nechte působit alespoň 20 minut a smyjte vodou.
  3. GEL D.R. -> zábal. Poté naneste gel D.R., zabalte postiženou oblast folií a nechte působit 15/20 minut. Opláchněte vodou.
  4. OLIO STRONGFUL-> Naneste na celou ošetřenou oblast Olio Strongful®, který usnadňuje regeneraci po námaze a působí na ztuhlost svalů.
  5. BALSAMO BeC->Pro dokončení kúry masírujte postiženou oblast balzámem BeC, který zmírňuje lokalizované bolestivé stavy, včetně traumatických.

VÝKON A VYTRVALOST

Je možné trénovat vytrvalost a zvyšovat výkon? Odpor je psychofyzická schopnost odolávat únavě, tj. schopnost odolat dlouhé námaze a únavě. Pro sportovce je vytrvalost schopnost vykonávat sportovní činnost po dlouhou dobu bez jakéhokoli poklesu výkonu.

  1. OLIO STRONGFUL-> Před a po tréninku chrání Olio Strongful® svaly, masážní olej mimořádně bohatý na esenciální oleje. Zvyšuje pružnost svalů a působí proti hromadění kyseliny mléčné, čímž se svaly stávají odolnější vůči únavě. Pomáhá vám také zvýšit vaši odolnost.

SVALOVÁ ZTUHLOST

Co se rozumí tuhou svalovou hmotou? Zejména při intenzivních sportovních aktivitách, kdy překračujeme naše aerobní kapacity, se svaly pod stresem mohou smrštit a způsobit ztuhlost a bolest.

Náš pohybový aparát se skládá ze svalového systému, kostí a kloubů. Tělesná hmotnost představuje téměř polovinu lidského těla. Svaly jsou klasifikovány podle jejich funkce a morfologie, jsou tvořeny svalovou tkání nebo biologickou tkání schopnou kontrakce. Zejména při intenzivních sportovních aktivitách, kdy překračujeme naše aerobní kapacity, se svaly pod stresem mohou smrštit a způsobit ztuhlost a bolest. Oblasti podléhající ztuhlosti závisí na pohybech, které vyvolávají bolest: rameno, krk, nohy, krk atd.

Svalová ztuhlost se projevuje bolestí: postižená část je stahovaná, křeče, závratě a svalové napětí jsou její projevy. Příčiny jsou různé: nejčastější je ztráta tekutin a některých minerálů a hromadění kyseliny mléčné.

Kúra k prevenci svalové ztuhlosti

  1. OLIO STRONGFUL-> příprava svalů. Připravte své svaly pomocí Olio Strongful® před cvičením.
  2. IDROBAGNO I.U. – umytí a relaxace. Po tréninku přidejte do své horké lázně několik kapek nebo i celou ampuli Idrobagno i.u., kde spolu synergicky působí esenciální oleje proti únavě.
  3. OLIO STRONGFUL-> Energeticky masírujte oblast se svalovou ztuhlostí pomocí Olio Strongful®.
  4. BALSAMO BeC->Pokud ztuhlost přetrvává, masírujte svaly pomocí balzámu BeC po aplikaci oleje Strongful®.

TONIZAČNÍ ÚČINKY

Proč je tonizační péče důležitá? K posílení svalů potřebujete pořádnou dávku fyzického tréninku, zpevňující a tonizující kúru a vyváženou stravu.

Svaly našeho těla podléhají vnějším a vnitřním faktorům, které vyvolávají ochablost. Svalový tonus se po dlouhých dietách často ztrácí. Totéž se stane, pokud vedete sedavý život a po určité době nečinnosti.

  1. IDROBAGNO I.U. – umytí, tonizace a relaxace. Po tréninku přidejte do své horké lázně několik kapek nebo i celou ampuli Idrobagno i.u., kde spolu synergicky působí esenciální oleje proti únavě a zároveň tonizují svaly.
  2. OLIO STRONGFUL-> Energeticky masírujte svaly pomocí Olio Strongful®.
  3. GEL G.R.C. -> Současně použijte GEL G.R.C. Tyto dva produkty, jsou-li použity v synergii, jsou mimořádným koncentrátem éterických olejů s tonizujícím a stimulačním účinkem, který zvyšuje odolnost proti únavě. Můžete je použít jak před tréninkem, tak po sprchování.

PUCHÝŘE

Co jsou to puchýře?

Puchýř je malá zanícená bublina, která se tvoří na kůži a uvnitř obsahuje tekutinu. Puchýře na nohou mohou být velmi nepříjemné: bobtnají, hoří a bolí. Tvorba je často způsobena použitím nevhodných bot, chodidlo, které je tlačeno do příliš širokých nebo příliš těsných bot, zvyšuje pocení a tření s následnou tvorbou puchýřů. Existují i ​​jiné příčiny: ekzém, noha sportovce, popáleniny, spálení sluncem a reakce na léky.

KÚRA A POSTUP NA PUCHÝŘE:

  1. IDROBAGNO I.U. -> koupel nohou. Dopřejte si koupel nohou s 10 kapkami Idrobagno i.u.
  2. LIQUIDO SANITIZZANTE L. -> dezinfekce. Vydezinfikujte puchýř několika kapkami antibakteriálním čistícím roztokem Liquido Sanitizzante L.S.
  3. CITRONOVÝ ESENCIÁLNÍ OLEJ -> urychli hojení. K podpoře hojení puchýře naneste několik kapek citronového éterického oleje Olio essenziale di limone.
  4. CREMA C.P. -> Nakonec použijte Krém C.R.P.